سوپ خون ساز (+9ماهگی)

 

(☘ غذای کمکی شماره 29: سوپ خون ساز)

سوپ خون ساز
مناسب برای سن 9 ماهگی به بالا
@niniperarin
چند تیکه گوشت گوسفندی خالص و بدون چربی و یا مقداری ماهیچه رابگذارید آب پز بشود. وقتی خوب پخت، مقداری از عصاره قلم به مخلوط اضافه کنید (توضیحات بیشتر در نکته ها? 👇). بعد از آرد عدس(جوانه عدس رو خشک میکنیم و آسیاب وبه حالت آرد درمیآوریم) 3 پیمانه بریزید به مخلوط اضافه کنید. سپس 2 عدد گوجه بدون پوست را رنده و به مواد اضافه کنید. کمی جعفری خشک شده هم به مواد بیافزایید و اجازه بدهید غذا با حرارت کاملا ملایم خوب جا بیافتد. وقتی خوب پخته شد، مواد را داخل میکسر یا گوشت کوب خوب له میکنیم تا کودک بتواند گوشت غذا را هم میل کند. در انتها مقداری آب لیمو یا نارنج میتوان چاشنی غذا کرد. غلظت سوپ به شما و کودکتان بستگی دارد و میتوان با کم و زیاد کردن آرد عدس غلظت سوپ را تغییر داد.
@niniperarin
📝نکته:
1) عصاره قلم: ✨ميتوانيد چند قلم گوسفند يا يك قلم گوساله را جداگانه بپزيد، چربي روي آنرا حتمااا بگيريد و عصاره آنرا براي 2ماه (در فريزر) نگهداري كنيد و به هر وعده غذاي كودك دو قاشق غذاخوري از اين عصاره را اضافه نماييد✨
2) اگر وزن كودك كم است اضافه كردن حبوبات را به غذاي او به تعويق بياندازيد (بعد از 10 ماهگي) چون حبوبات حجم زيادي دارند بنابراين بعد از 10 ماهگي، حبوبات را 8 ساعت خيس كنيد، پوست بكنيد و از انواع آن آرد درست كنيد و هر بار يك قاشق چايخوري آرد حبوبات را با كره به سوپ كودك اضافه كنيد.
3) راه دیگر مصرف حبوبات تهيه جوانه است :
🍃غلات (مانند گندم) و حبوبات (مانند عدس يا ماش) را بعد از پاك كردن و شستن،‌ به مدت 24 ساعت در آب خيس كرده و سپس آب آن را خالي كرده و بصورت غير فشرده در يك ظرف ريخته و روي ظرف را با پارچه بپوشانيد. هر 8-7 ساعت يكبار محتويات ظرف را خيس كرده تا جوانه زدن شروع شود و بعد از گذشت حدود 2 روز مي توان از جوانه ها براي تهيه سوپ استفاده كرد. جوانه ها را ميتوان حدود يك هفته در يخچال نگهداري كرد و یا به صورت آرد درآورد و هر بار به غذا افزود🍃
4) اضافه كردن آب غليظ شده ران مرغ و قلم گوسفند، جوانه گندم، آرد يا پودر بادام خام، آرد و پودركنجد(نوک قاشق)،به غذاي كودك سبب رشد بهتر او ميشود. البته سن کودک را در نظر بگیرید و زیاده روی نکنید و هر بار فقط یکی از مواد را به سوپ بیافزایید!!!
@niniperarin